I väntan på min tjugofjärde födelsedag

Idag kom jag på ett riktigt bra och väldigt nördigt skämt. Tyvärr så kan skämtet endast utnyttjas den dagen man själv, eller någon kompis för den delen, fyller 24. Men i alla fall, jag skriver upp det här i hopp om att komma ihåg det om fyra år.
Och nu till grejen med det hela.
Istället för att skriva 'Tobias 24!' så byter man ut utropstecknet mot den matematiska operatorn för fakultet, som även den är ett utropstecken! Således kan man alltså skriva 'Tobias 4!' istället. Hur kul som helst.
Det hela fungerar ju också med 3! när man fyller sex och 5! om man mot förmodan skulle fylla 120. Men jag tror vi alla kan enas om att det är roligast när man fyller 24.
Och om nu detta flög så högt över ditt huvud att du inte ens kända en liten bris av denna geniala projektil, läs här.

Spelet bakom nästa pandemi

En influensa har dödat 80 personer i Mexico och kvällstidningarna förutspår en världsomfattande epidemi. Eller ja, en pandemi heter det ju när en epidemi sprids över stora delar av världen. Det kan man lära sig i dagens Aftonbladet. Så vi står alltså inför en pandemi som troligtvis kommer utrota en stor del av mänskligheten. Intressant. Man kan ju faktiskt se det som något positivt då vi kan lämna en självförstörande och överbefolkad civilisation och börja om på ny kula. Och det faktum att detta verkar ha startat i just Mexico City får mig att tro att någon kanske ligger bakom det här med flit ändå. Jag anar en konspiration. För ska man börja göra nedskärningar i den egen civilistationen så ser jag ingen lämpligare plats att börja på. Det är lite grann som Robinson, man väljer hela tiden att kapa den svagaste länken. Sen finns det säkert olika åsikter om vad som är den svagaste länken, men det verkar ju onekligen som dessa konspiratörer valt Mexico City. Konspiratörerna har naturligtvis också hittat ett vaccin mot sjukdomen innan de släppte ut denna skrämmande pandemi. Antagligen så sitter de inne med vaccinet till de är nöjda med nedskärningarna för att sedan smyga ut botemedlet på marknaden. En genial idé, helt enkelt.

HAHA! Jobbigt va!?

När jag kommit hem från skolan idag upptäcker jag till mitt förtret att hissen strejkar och är igenbommad av byggarbetarna. Jaha, då är det väl bara att börja gå då. Självklart bor man på sjätte våningen (högst upp) och har en tung väska och en påse från systemet med sig. Men när jag väl är uppe ser jag en bra chans till ett litet spratt. Jag går in i lägenheten och skriver "HAHA! Jobbigt va!?" på ett A4-papper. Pappret placerar jag såklart ute i trapphuset på sista trappsteget och mår genast lite bättre.


Substitutionsmetoden för att beräkna integraler kan vara bra att kunna

Allt är helt svart. Jag famlar i mörker. Sträcker ut armarna för att se om det finns något där. Inget. Eller jo, en tråd. Jag försöker greppa tråden med ett stadigt grepp. Men när jag väl håller i den blir jag petade i ögat av ett snöre och tappar tråden. Sträcker ut armarna igen för att se vart det där snöret tagit vägen. Där. Jag knyter näven runt det. Jag håller i snöret ett tag, känner tillfredsställelse. Men plötslig blir jag knockad av ett rep rakt framifrån. Tappar all kontroll.

Föreläsningar i envariabel analys kan vara en bitch, ibland.


Barndomen strikes back! #2

Idag är det 20 år sedan den första gameboyen släpptes på marknaden! Ett stort grattis till Game Boy och ett stort tack till Nintendo som förgyllt många barndomsminnen. Jag minns själv när man en solig dag satt på skolgården och spelade i skuggan av ett träd. Som alla rutinerade spelare vet så var det viktigt att sitta i skuggan eftersom man annars inte såg ett dyft av vad som utspelade sig på skärmen. Jag minns också känslan av besvikelse när batterilampan började lysa rött och man inte hade några fler extra batterier i ryggsäcken, men samtidigt fylldes man av upprymdhet för man ville ju hinna spela så mycket som möjligt innan lampan slocknade helt! Det var goda tider det. Tack Nintendo.


Barndomen strikes back! #1

2007 släpptes ett mycket påkostat försök till att göra film av många 80-talisters barndomsfavoriter. Nu kommer uppföljaren. I Juni beräknas den gå upp på biograferna och av trailern att dömma verkar den vara minst lika påkostad som sin föregångare. Även om 2007 års film led av en del klumpiga kameravinklar i vissa actionscener så gillade jag verkligen filmen och har höga förhoppningar på uppföljaren. Se trailern här.


You have to burn the rope!

You have to burn the rope är ett genialiskt flashspel som alla borde prova. Klicka här för att spela.

Imorgon drar skolan igång igen och jag är helt slut. Kan ha att göra med att jag spelade innebandy, sen gymmade, sen åt en pizza, sen lagade en massa matlådor och sen försökte mig på det episka You have to burn the rope på samma dag. Man inser ju snabbt att detta är mer än vad en normal människa klarar av. Men nu är det i alla fall gjort och jag kan spenderar ett par timmar extra med You have to burn the rope. I have to burn the rope, and I will burn the rope.

En gren mindre i röven

Idag plockade jag ut en stor jävla gren ur röven och gick ner på stan för att köpa nya gitarrsträngar. 99 kr gick det på. Inte så farligt. Jobbigare var det när de skulle sättas på. Till en början ett rent helvete. Men jag hittade snart en teknik som funkade bra och det gick lättare och lättare för varje sträng som åkte på. Tyvärr måste jag ha gjort det lite slarvigt då varje sträng är ostämmd igen efter en minuts spelande. Men men, det låter i alla fall bra ett litet tag...

Nu ser jag att Umeå-bandet Deportees spelar på V-dala nation nästa lördag. Kan nog bli nåt det...

Chamonix 2oo9

Första veckan av påsklovet spenderades i ett soligt Chamonix. Nu höll vi i och för sig på att inte ta oss dit på grund av att vår flight mellan Zurich och Geneve inte existerade av någon konstig anledning. Men det hela slutade i alla fall med en tre timmars tågresa och väl framme i Chamonix såg det ut ungefär så här:







Uppe på 3842 meters höjd med Mt. Blanc i bakgrunden


Vi drog i väg på ett offpiste-åk som slutade med att vi hamnade utanför liftsystemet och fick gå tillbaka, skulle dock vilja påstå att det var värt det.









Jag köpte en t-shirt i en Helly Hansen-butik och fick den här snygga kassen på köpet, skulle vilja påstå att även det var värt det.




Kommer kanske lite mer bilder och så senare... 


Veckans Youtube-klipp #2


Pirater! #2

Haha! Jag tar tillbaka allt som jag skrev i förra inlägget. Politikerna är ju inte alls korkade, de är geniala! Här har de skapat världens bästa aprilskämt och jag svalde det med hull och hår! För det är ju ganska självklart nu när man tänker efter, IPRED-lagen som skulle börja gälla idag (1:a april) driver ju med hela mänskligheten. Att vi inte genomskådat detta tidigare! Så hatten av för all de som varit med och skapat detta smått historiska aprilskämt. Tillräckligt seriöst för att folk ska tro att det är sant men samtidigt så idiotiskt att vi nu alla kan skratta åt det. Så klockrent.

RSS 2.0