Socialdarwinism applicerad på volleyboll

Beach-volleyboll är nog sommarens mest ultimata sysselsättning. Man kan ju slänga sig och göra spektakulära räddningar utan att det gör ont! Att man sedan blir dränkt av en blandning av svett och sand får man ta. Man kan ju alltid ta ett dopp om man skulle spela på stranden. Vilket kan tyckas vara en självklarhet, att man spelar på stranden d.v.s, men icke! Faktum är att vi har två perfekta planer på skolgården här Uppsala. Varje paus från pluggandet spenderas i den stora och stekiga sandlådan utanför Ångströmlaboratoriet. Sjukt najs! Men det roligaste är nog ändå att det alltid är folk där. Det finns alltid nytt folk att spela mot, alternativt spela med.
När det börjar bli mycket folk, fler än fyra i samma lag, brukar man vanligtvis köra den klassiska rotationen där en spelare byts ut och en annan in varje gång man vinner tilbaka serven. Men inte idag. Idag tog vi det steget längre applicerade socialdarwinism på vårt lag. Det gick helt enkelt till som så att den som missar, t.ex slår en lång smash eller ett dåligt upplägg, blir utbytt. Den som gjort att laget förlorar poängen byter alltså plats med den som står på sidan. Och eftersom man då tillslut kommer stå kvar på den platsen man spelar bäst på kommer laget få den ultimata uppställningen. Man skulle kunna säga att det sker ett slags naturligt urval, "survival of the fitest" på varje position om så vill. Att man sedan skriker på sina lagkamrater att det faktiskt inte var mitt fel, samtidigt som man traskar av planen med tunga steg, är än annan femma. Man vet ju ändå innerst inne att det är för lagets bästa.

Inte långt kvar nu...

Klockan är 22 och jag har just kommit hem från skolan. Huvudet känns fullt men tomt på samma gång. En människa är inte gjord för detta. Men som sagt, det är dags att skita åt rätt håll.

Att skita åt rätt håll

Nästa vecka är den här. Den fruktade sista veckan då tre kurser ska tentas av innan sommarlovet. Och som om inte det vore nog så har man såklart lyckats dra på sig en omtenta som ska göras veckan efter. Men jag och mina mannar ger inte upp! Dag ut och dag in sitter vi i ett litet grupprum och gnuggar våra knölar tillsammans. Då och då avbryts vi av att någon kommer in och klagar på den illaluktande stanken, men vi rubbas inte. Vi är de som är lite smartare än alla andra (detta kan möjligtvis diskuteras), och det vet vi (detta kan dock inte diskuteras). Vi är fyra mannar med ett mål i sikte - Att lägga skiten bakom oss.


Måndag: Sannolikhet och statestik - Ett enda stort frågetecken. Är det någon tenta jag missar på så är det denna. Här finns en del att jobba på under kommande helg.

Onsdag: Beräkningsvetenskap - Skaplig koll. Verkar inte krävas allt för mycket för en trea så det är fullt möjligt.

Fredag: Envariabelanalys - Den tyngsta kursen, men en hel del plugg har ägnats åt denna så med lite tur och en bra dag kan det gå. Har dessutom lite tid kvar att plugga då den är på fredagen.

Onsdag: Ekologi - Omtenta på halva ekologi-kursen. Är lagd åt sida för tillfället då det finns gott om tid efter envariabeln.


Jag tippar 3 av 4. Och då är jag optimistisk...

Mannen bakom bloggen intervjuar mannen bakom bloggen

Mannen bakom bloggen har då så äntligen fått en intervju med mannen bakom bloggen.

- Hej och tack för att du ställde upp på min intrvju.
- Inga problem, vad gör man inte för sig själv.
- Jo, sant. Men i alla fall, skulle du kunna börja med att berätta om ditt mål med att starta den här bloggen?
- Hmm. Om sanningen ska fram så startade jag den här bloggen utan mål. Jag tänkte som så att i en blogg utan mål kommer alla inlägg att passa in, vad de än handlar om. Ponera att du har en blogg med ett mål. Du kommer sedan på någonting du vill skriva om men som inte riktigt passar in i din målbild. Man skulle kunna säga att inlägget går stolpe ut. I min mållösa blogg kommer alla dessa inlägg gå stolpe in. I en blogg utan mål går alla inlägg i mål.
- Oj. Det var fint sagt, väldigt poetiskt.
- Tack.
- Vi har fått uppgifter om att många läsar skulle vilja se någon typ av "dagens outfit" på bloggen. Kommentarer?
- Jag har faktiskt surfat runt på en del bloggar och upptäckt att det här med "dagens outfit" verkar vara väldigt populärt, nästan obligatoriskt. Så självklart ska min blogg ha ett liknande inslag, vill man vara populär ska man vara som dem som redan är populära. Det om något, är något jag lärt mig.
- Ehh, ok. Men tror du verkligen folk vill se hur du klär dig varje dag? Du använder ju typ 4 olika tröjor och 2 par jeans. 
- Om det är något annat jag lärt mig så är det att det inte är okej.
- Va?
- Det är inte okej!
- Vad är inte okej?
- Att jag ställer upp på en intervju och allt du gör är att håna mig!
- Ja men förlåt då, skulle det kännas bättre om vi bytte ett tag. Du får vara kursiv och intervjua mig istället.
- Jo det vore snällt...
- Ok, kör.
- Jo, ehh, jag skulle vilja veta...
-
Ja... Vad vill du veta?
- Men det är ju svårt ju!
- Ja, varför tror du det var jag som kom på frågorna från början?
- Håll käften!!!

Studenten eller mikrovågsugnen?

Vad kom först? Det är frågan.

Jag har svårt att tänka mig hur studenter skulle överleva utan mikrovågsungnar. Man kan ju inte äta kall mat varje dag och man har ju knappast råd med att köpa färdig mat varje dag heller. Men samtidigt så inser jag ju självfallet att det krävs en färdig student för att överhuvudtaget uppfinna mikrovågsugnen. Alltså, stundenten kan inte överleva utan mikrovågsugnen och mikrovågsugnen kan inte finnas utan en färdig student. 
Detta resonemang ledar oss då till två möjliga bakgrunder till utvecklingen av mikrovågsugnen.

1. En liten stöddig student från Stockholm med stenrika föräldrar tar sig som förste man igenom sin ingenjörsutbildning. Tack vare att pappa betalar varenda jävla lunch varenda jävla dag är det möjligt för denna skitunge att snart bli den ingenjör som uppfinner mikrovågsugnen. Självklart uppfinner han den för egen vinning men ger tillslut upp patenten till stora summor pengar.

2. En trevlig och tillmötesgående men fattig student från Uppsala bestämmer sig för att klara av sin ingenjörsutbildning om han så måste äta kall mat varenda dag. Han kämpar heroiskt i fem år och lyckas tillslut nå sitt mål. Hans första projekt som färdig ingenjör blir att göra livet för de studenter som vill gå i hans fotspår lättare. Han uppfinner mikrovågsugnen och skickar genast några prototyper till Uppsala universitet.

Jag väljer att tro på det senare alternativet.

Summan av kardemumman?!?!

Allvarligt, summan av kardemumman? Vad i helvete har summan med kardemumma att göra? Bara för att två ord rimmar måste man inte göra ett jävla ordspråk av det!
Vad kommer här näst? Produkten av bananfrukten!?

När kurslitteraturen inte längre hemsöker oss

Senast jag läste en bok var under jullovet. Har inte hunnit med att läsa något nu under terminen (läs: har inte orkat) men under sommarlovet hade jag tänkt att göra slag i saken och lägga ett antal böcker bakom mig. Med på listan över kandidater finns just nu:

A Prayer For Owen Meany av John Irwing - eftersom en mycket bra låt vid namn Goodbye Sky Harbor är inspirerad av boken.
Neuromancer av William Gibson - eftersom en klasskamrat som gillar ungefär samma böcker som mig tipsade om den.
1984 av George Orwell - eftersom det är lite utav en klassiker och jag gillar att läsa dystopier.

Fler tips är välkommna.

Boken jag läste i vintras heter förresten Ender's Game. Den var otroligt bra och förmodligen en av de bästa böckerna jag läst. Så läs den du också.

Valborg i Uppsala

Valborg i Uppsala var riktigt najs. Det hela började med en frukost runt halv nio i ekonomikumparken tillsammans med en drös klasskamrater. Vi drack champagne, åt tårta, kex och pannkakor. Mycket bra väder och väldigt trevligt. Najs, med andra ord (med annat ord?). Där satt vi och hade det trevligt fram till lunch. Då drog vi istället in till Lino för att steka (och äta) hamburgare. Efter att ha fått lite mat i magen och showat för en grupp tjejer utanför föstret bar det av mot Värmlands nation och den traditionsenliga champagne-galoppen. Tillsammans beställde jag, Manne och Lino in nio flaskor champagne. 3/4 av varje flaska sprutade vi på varandra men det var det värt, en flaska gick på en hundring. Efter detta spektakel var man väldigt kladdig på kroppen och det sved en del i ögonen. Hemma igen för att duscha märker jag att våran toalett i lägenheten blivit en toalett för allmänheten. De flesta som kom upp kände i och för sig någon som kände någon annan som kände mig eller Eric, så det var lugnt. Efter duschen hängde jag kvar ett tag i lägenheten med diverse personer i väntan på de inkommande polarna från Västerås. De dök upp runt sex, ungefär samtidigt som lägenheten blir invaderad av ett tio-tal studenter från Linköping. Men läget verkade vara under kontroll så jag tog med grabbarna från V-ås ner på stan för en pizza. Efter matbiten drar vi vidare mot en grillfest som mina klasskamrater ordnat på Rackarberget. När vi kommer dit är det inte så många kvar men jag hänger kvar där ett tag samtidigt som V-åsarna försvinner spårlöst. Efter ett tag bestämmer jag mig för att leta reda på dem och hittar dem i någon studentkorridor inte allt för långt bort. Ett antal korridorer senare och klockan börjar närma sig fem. Dags att dra hem och sova.

Bilder från frukosten:





Långt ut till väst, någon?

Det är väldigt många bra band som spelar på Way Out West i Göteborg i sommar. Skulle väldigt gärna åka dit. Men det kostar pengar och man måste även få med sig flera som är beredda att lägga ut 1400 kr plus boende. Men vi får se, hoppas att det blir nåt.
Vid ett eventuellt besök skulle jag aldrig missa:
Arctic Monkeys
Band of Horses
Bon Iver
Glasvegas
Lily Allen
My Bloody Valentine
Rise Against
Timo Räisänen

RSS 2.0