Vad göra?

...och där kom Siesta! från ingentans och bokade Built to Spill.

Jaha, okej.

Försöker ta in situationen.

Siesta! alltså...

Har en del bra bokningar redan, inser jag när jag tittar vidare. Mew, Dinosaur Jr och Röyksopp bland annat.

Ser datumet för när festivalen går av stapeln. 27-29 maj.

Hmm... Ok.

Är inte det ganska tidigt?

Trycker fram kalendern nere i hörnet och först nu inser jag att det är mitt i tentaperioden.

HELVETE!

Edit: Nu ser jag att både Dinosaur Jr. och Built to Spill spelar i Stockholm den 26 maj. Gott! Då kanske man drar dit istället.

Brädspel och segerkyssar

Mycket trevlig utgång igår. Slutade med att man var hemma vid precis rätt tidpunkt för att se upplösningen i damernas curlingfinal. Jag hade ju fått direktrapporter från Eric under kvällen, men från den sjunde omgången och framåt såg jag matchen med mina egna, inte allt för stora, pupiller. Sverige spelade okej. Båda lagen tycktes svaja lite hit och dit. Eller var det bara jag som var rund under fötterna? Det var i alla fall en mycket tät match och aldrig fågan om spel mot ett bo. (?) Sverige vann som ni säkert vet i skiljeomgång och segerkyssar och allt vad det innebär följde.

Ikväll ska jag ta mig ner till Gunnar för ett parti Risk och diskutera kommande forsränning med just Gunnar och även Manne. På onsdag är det möte med TV4. Någon som har någon supergrymt awesome idé till hur vår flotte ska se ut?

Och nej, det blir inga segerkyssar efter brädspelandet.

Eller?

Wardrobe - Level up

För någon vecka sedan började jag kika runt lite på zoovillage för att se om det fanns några potentiella köp till vårgarderoben. Det fanns en del. För några dagar sedan fick jag dessutom ett mail från just zoovillage där det sas att företaget saknat mig som kund och de ville därför ge mig 10% rabatt på mitt nästa köp. Jag har inte handlat där på två år men tack sa jag och klickade hem kläder för 3300 kr. 330 kr rabatt på det alltså. Nu väntar jag bara på att grejerna ska dyka upp på ICA Folkes så jag kan se om något passar. Är ju inte allt för lätt att välja rätt storlek utan att prova.

Tänkte även ta och pensionera en hel del plagg i garderoben, mycket som bara ligger och tar plats. Får väl se när man får tid över till det. Eller ja, tid har man ju alltid, frågan är snarare om man orkar.

Här är i alla fall vad som inhandlades:

Adidas - Greenstar orange shoes, 799 kr - Zoovillage.com
Adidas - Greenstar orange shoes, 799 kr - Zoovillage.com

Nudie - 110194 Grim tim dry dirt organic jeans, 995 kr - Zoovillage.com
Nudie - 110194 Grim tim dry dirt organic jeans, 995 kr - Zoovillage.com

Fred Perry - J5320 white 100 track jacket, 799 kr - Zoovillage.com
Fred Perry - J5320 white 100 track jacket, 799 kr - Zoovillage.com

Converse - M7652 all star optical white ox shoes, 699 kr - Zoovillage.com
Converse - M7652 all star optical white ox shoes, 699 kr - Zoovillage.com

Ny musik på kvällskvisten

Frightened Rabbit släpper nytt album om bara en vecka. The National's nya album kommer till sommaren. Arcade Fire och Band of Horses är också på gång. Det finns mycket gott att se fram emot med andra ord.

En ny låt från The National kan man höra redan nu i klippet som följer. Den är fin.

Nu ska jag titta på lite OS och sen försöka komma i säng i skaplig tid för en gångs skull.

(Ps. Glöm inte att se videon i 720p)


Handen på hjärtat med Hästpojken på V-dala



Tappad röst och blöta jeans. Allting tyder på att konserten var helt fantastisk. Ljudet kanske inte var optimalt men vem bryr sig när man är i ett konstant lyckorus och lagom överförfriskad?

Jag njuter som aldrig förr åt Från där jag ropar och Gitarrer och bas, trummor och hat. Jag skriker lungorna ur mig till Cancerkropp, Medan vi faller och Caligula. Jag studsar, blir knuffad och knuffas. Jag lyckas till och med röra vid Martin Elisson och känner mig som en fjortonårig flicka och fnittrar lite glatt inombords. Jag är kort och gott i ett brutalt lyckorus.

Vill man läsa mer finns det en bra recension i UNT.

Norrmannen och pallen

Äntligen fredag! Och vi har en härlig helg framför oss. Där härlig betyder OS-hockey, innebandymatch, fest och Hästpojken. Och helg betyder fredag, lördag och söndag. Men det kanske ni hade koll på.

Nu över till dagens ordspråk. Jag ger er frihet att utnyttja det så mycket ni vill under OS.

"Det är bättre med en pall på norrmannen än en norrman på pallen."

Kloka ord. Från mig själv.

Ha det! (bra)

Forsränningen 2010

Jag, Manne och Gunnar fick en förfrågan om vi ville vara med och ränna i forsränningen. Vi skulle inte bara ränna, utan även blogga/videoblogga om spektaklet på nyhetskanalen.se åt TV4. Ja, sa vi. Så nu ska vi göra det. En lunch på stan tillsammans med folk från TV 4 väntas inom en snar framtid.

Hur i helvete det här hände är det ingen som har någon aning om. Varför frågade Sammi, som är rekryterings ansvarig för forsränningen, just oss? Ingen vet. Så nu står vi här, tre små pojkar som ska rapportera om studentsveriges största evenemang till varenda människa i landet. Ok, kanske inte varenda, men ganska många. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.

Förutom.

Yeah!!!

Stackars barn, men snart blir det varmt

Nu är det personligt.

Jag har alltid gillat den friska och kyliga vintern. Kyla innebär snö som innebär skidåkning. Kyla innebär också is som innebär bandy. Jag har bara åkt skidor en vecka sedan årsskiftet, bara spelat bandy fyra gånger. Ser därför inga problem med att vintern stannar kvar ytterligare en månad. Samtidigt så finns det folk som skriker om att "snöhelvetet" bara ska försvinna. Jag kan till viss mån förstå dessa människor, men tycker samtidigt det är tråkigt att de inte istället utnyttjar allt som vintern har att erbjuda.

Idag raserades dock hela min uppfattning om den bistra mörka skitvintern.



Som ni kan se från bilden så har tummen på min högra vante börjat ge vika. Jag har inte alls någon lust att köpa nya vantar. Jag tänker inte köpa nya vantar. Med andra ord så får min högra tumme ett helvete om inte våren kommer snart. Nu är det personligt.

Rörmokare som flyger i rymden

Den enda nackdelen med att välja en Xbox 360 framför Nintendos Wii stavas Super Mario Galaxy och snart även Super Mario Galaxy 2. Tror ni mig inte så kan se på filmen som följer. Se också filmen även om ni tror mig, den är riktigt bra. Vår röd-blåa rörmokare flyger runt i rymden till tonerna av Queen, det är episkt med andra ord. Kanske skulle man ta och låna Super Mario Galaxy av Lino nån gång, det verkar ju definitivt vara värt det.



Fastfrusen

Exkursion i miljörätt. En promenad från SLU till Studenternas och en snubbe som berättar om miljörätt-saker på vägen. Jag och Manne bestämde oss för att snöra på oss löparskorna och springa ut till exkursionsstarten. Då slipper man ju gå med cykeln tillbaka. Det blev väl cirka 3 kilometers löpning för att sedan gå tillbaka samma väg tillsammans med exkursionsgruppen och den där snubben. Det dumma var dock att promenaden tillbaka tog närmare tre timmar, detta i över tio minusgrader och i svettiga underställ. Följden var alltså att vi frös, och det ganska mycket. Jag hade i alla fall en ryggsäck med mig där jag lagt jackan medans vi sprang, Manne hade ingen jacka. För en stund funderade vi båda på att bara springa hem och skita i resten. Men problemet var att varje gång den där snubben skulle stanna och berätta om något i omgivningen (typ vattenskyddsområden och liknande) så gjorde han det på ett så inspirerande sätt att vi omöjligt kunde slita oss. När han pratade stod vi som fastfrusna i marken (pun intended!). Jag har länge undrat varför jag valt att plugga just miljö- och vattenteknink, den där snubben gav mig en hel del svar på den frågan.

När kommer knocken?



Bokningarna till sommarens Peace and Love rasar in med en helvetes fart. Det inrasande raset består till största del av "halvbra" band. Som vanligt verkar P&L satsa på kvantitet före kvalitet. Det enda som riktigt sticker ut i mina ögon är Mew, Kent och Hästpojken. Mew är ju ett stort plus men det räcker inte riktigt för att jag ska slänga 1500 kr på ett borlängebesök. Nej, om jag ska hamna på P&L i sommar måste de nog boka bättre än Way Out West, och det lär de inte göra.

Bokningarna till sommarens Way Out West kryper in som en sengångare på kopiösa mängder morfin. Sex bokningar har man mäktat med än så länge (P&L har över 60 st). Bland dessa sex bokningar hittar vi bland annat Pavement och Cymbals Eat Guitars. Bra grejer! Det krävs förstås mer bra grjer för att man ska vilja sätta sig på tåget till Göteborg i sommar. Men här finns det till skillnad från P&L förhoppningar om att något riktigt fint ska dyka upp, med tanke på vad WOW bokat tidigare år. Frågan är bara hur länge vi måste vänta. En sak som är säker är i alla fall att om WOW lägger upp Modest Mouse, Arcade Fire och Built To Spill på bordet så blir det inget festivalbesök för min del. Dessa tre mastodonter skulle orsaka död av ren och skär iver...

Hultsfred? Vad är det?

Med andra ord.

I ringen står P&L och matar halvtaskiga slag mot ett näst intill obekymrat WOW. Hur många slag tar WOW emot innan knocken kommer?

Vårt enda hem



Aftonbladet skriver att klimathotet kan vara överdrivet. Kommentarer som "äntligen har folk insett att det är en bluff" följer. I själva verket skriver Aftonbladet att den globala uppvärmingen kan vara överdriven. Att sedan klimathotet innebär så mycket mer än bara global uppvärming har man såklart ingen aning om. Det är sant att klimatet är komplext och svårt att förutse när man måste ta i hänsyn till hur allting hänger ihop och vart vi befinner oss sett till istider med mera. Men det är också sant att vi påverkar miljön på så många mer sätt än med en möjligtvis överdriven temperaturhöjning. Tänk på utsläppen av svavel och kväve som oundvikligen följs utav ett surt regn som gör sjöar obeboeliga och lakar ur marken på växternas näringsämnen. Tänk på den bottendöda Östersjön och dess kvicksilver-packade fiskar. Tänk också på alla de fotbollsplaner av regnskog vi skövlar, alla arter vi utrotar. Men varför ska vi bry oss? Därför att ett hot mot vårt enda hem aldrig kan överdrivas. Därför att jordens ekosystem är ytterst komplicerat och vi omöjligt kan förutse vad som kommer hända med vårt enda hem förrns det redan hänt.

"It's a beige alert!"

Sitter och knåpar lite på några nya spotify-listor. Från början var det bara en. Men efter att ha insett att tre är mycket fler, och bättre, så är det nu tre istället. De dyker väl upp här så småningom, allihopa. Den listan jag gjorde i höstas nån gång blev ju uppskattad så efter vissa påtryckningar, faktiskt, är alltså uppföljarna snart här.

Annars är jag sjukt sugen på att dra några citat från det helt neutrala folket som figurerar i Futurama säsong 2, avsnitt 2. Häng med nu.

-"I have no strong feelings one way or the other."

-"All I know is my gut says maybe"

-"Your Neutralness, it's a beige alert!"
-"If I don't survive this, tell my wife hello."



160 287?!

Det finns en grupp på facebook som heter "JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!". Gruppen har för tillfället 160 287 medlemmar. Det betyder alltså att den här människan, hon som är världens bästa mamma, har fött 160 287 barn. Är det bara jag som tycker det är orimligt mycket?

Men nu har jag inte tid att fundera mer på det, jag måste återgå till att läsa igenom miljöbalken och den för dagen nyinköpta boken "Den svenska miljörätten".

RSS 2.0