Vårjacka = jacka som man bär på våren

Hallå! Idag tog jag mig ner på stan här i Uppsala för att inhandla en vårjacka. Jag hade redan sett en jackan på det internationella nätverket som jag också visste fanns på weekday. Så jag gjorde processen kort.

Ner på stan. In på weekday. Prova medium. Satt perfekt. 900 kr. Hemma igen.

Den ser ut så här:

Observera att det inte är jag på bilden, utan en sån där modell som faktiskt får betalt för att ha på sig samma jacka som jag.

Jag är nöjd.

Nu ska jag försöka plugga lite till omtentan nästa torsdag.

Senare ikväll blir det Arsenal-Barcelona på Värmlands nation. Om det är möjligt så hoppas jag att båda lagen vinner.

Edit: länk till inslaget med tv4 om någon missat

Inslaget rullar mot hålet

På måndag kommer ni att kunna se vårat inslag med TV4 på de lokala nyheterna. Vi gjorde en del ganska sjuka grejer så det ska bli kul att se hur det hela turns out, så att säga.

Tyvärr kommer jag nog missa själva sändningen då jag troligtvis inte kommer att befinna mig i Uppsala på måndag. Men hela inslaget läggs även upp på webben så alla kommer kunna se det.

Vi får väl se hur mycket producenten väljer att klippa bort i slutändan, men förhoppningsvis så får ni se en hel del improviserade grejer...

Över och ut.

Slå in ett utslag till ett inslag

Ikväll eller imorrn kommer det antagligen slås fast att på onsdag, den här veckan, kommer ett inslag till de lokala TV4-nyheterna att spelas in. Ett inslag som kommer handla om forsränningsbloggen och männen bakom den. Nu gäller det med andra ord att njuta så mycket som möjligt av sina sista dagar som en någorlunda anonym människa.

Nu kanske jag skulle ta och skriva lite om vad jag har gjort idag också. Men jag har så dåligt minne.

Fred ut!

Att spela tennis som Peter Forsberg

Ni har antagligen redan hört det här ryktesvägen, men för er som lever i en grotta någonstans ute i de svenska skogarna kan jag berätta att idag spelades det tennis på hög nivå.

Varning för lång parantes.

(Fast samtidigt lär ju dessa personer i grottorna sitta på mobilt bredband om de ska kunna läsa det här, och har de tillgång till internet så är ju saken ganska självklar. De har redan hört det ryktesvägen. Med andra ord så har alla som läser det här redan hört det. Men jag skriver det ändå.)

Slut på lång parantes
.

Klockan åtta på morgonen drog vi igång den första av två dubbelmatcher. Jag och Gunnar mot Mattis och Manne. Seger 6-3, 6-3 till mig och Gunnar.

Nästa match.

Jag och Manne mot Mattis och Gunnar. Seger 6-3, 6-1 till mig och Manne.

Man skulle alltså kunna säga att jag var bäst (eller var Mattis dålig?). Men jag tycker ändå att alla är ungefär lika bra och är därför inte alls säker på att jag skulle vinna mot nån av dem i en singelmatch. Det är väl helt enkelt så att jag är en ypperlig dubbelspelare som plockar fram det bästa ur min medspelare, och där av vinner alla dubbelmatcher.

Lite grann som när Peter Forsberg under sin storhetstid serverade så magiska passningar att hans medspelare fick öppet mål bara de hade klubban i isen, typ.

Hög på violett


Jag har en känsla av att The National's kommande album High Violet kommer bli nåt utöver det vanliga! 11:de maj, prick in det i kalendern!


Melodifestivalen!

Självklart ska man titta på melodifestivalen ikväll, det är ju fest och tradition och allt sånt. Men vi kan ju inte komma ifrån att det inte är så där super bra musik som brukar framföras. Man kan med andra ord behöva en redig örontvätt efteråt. Och vad passar då inte bättre än min nya ultimata Bruce Springsteen-lista. Bruce när han är som bäst, d.v.s live, och jag slängde även med The Wrestler. Har man inte hört den ska man göra det med en gång. Har man inte sett filmen som den är skriven för, med samma namn, ska man även se den. Sjukt bra film.

Ikväll håller vi på Jalles syrra som spelar dragspel i Timotej!

Go Jalles syrra!

Och sen kanske jag skulle ta och länka till listan också, här!

Tjoho!

22 poäng på Linjär algebra II tentan! Det vill säga en trea med fyra poängs marginal! Kunde säkert ha fått en fyra till och med om jag inte klantat ihop det totalt på en uppgift. Men jag klagar inte. En klarad kurs är en klarad kurs!

Ikväll blir det att fira med hemlagad pizza, ett skönt gäng och en filmrulle hemma hos Mattis!

Fan vad bra jag är!!!

En skrämd kanin blandar drinkar i vintern!

Nu finns Frightened Rabbit's nya album på Spotify! Här: Frightened Rabbit – The Winter Of Mixed Drinks. Efter en första genomlyssning låter det riktigt bra! Kanske inte lika bra som Midnight Organ Fight, men det var väl ganska väntat. Sen verkar det ha blivit nåt fel när albumet lades upp eftersom första singeln "Swim Until You Can't See Land" i själva verket är "Yes, I Would". Men vill man lyssna på "Swim" så ligger den också uppe på Spotify, fast som singel. Nu ska jag lyssna igen!

Forsränningsbloggen!

Stenen är i rullning. Fast med tanke på hur stort det här kommer bli så småningom så kan vi snarare säga att snöbollen är i rullning. Den kommer att rulla fortare och fortare, den kommer bli större och större. Jag pratar såklart om Forsränningsbloggen 2010! Klicka själv över för att följa detta spektakel som kommer att nå sitt klimax den sista april. Kanske blir det lite tystare här, kanske postar jag här vad vi postar där, kanske skiter du i vad jag postar vart. Nobody Knows...

Idag skrev jag ju en tenta också, i Linjär Algebra II. Det gick sådär. Men det struntar jag i nu! Varför ska jag behöva en utbilding när jag ändå snart kommer vara känd över hela jorden! Muhahaha!!!

Var vår vår här idag?

Jag vaknar känner mig trött och till och med lite full. Men jag tar mig i alla fall till duschen och sedan direkt ner på cykeln. I underbart fint väder och med Jeff Mangum sjungandes i lurarna cyklar jag mot skolan i solskenet. Stannar till på ICA Hörnan för att plocka på mig två bananer, en kexchoklad och två piroger. 41 kr går det på. I skolan pluggas det linjär algebra II i fem timmar innan jag är på väg hem igen. När klockan nu börjar närma sig sex känner jag ändå att jag har börjat få hyffsad koll på kursen som ska tentas av på onsdag. Jag känner också att våren lurar där runt hörnet nånstans.

Sinnessjukt!


Jag vet precis vad vi behöver!

Team America kan mycket väl vara den roligaste filmen som någonsin skådats. Har man inte sett den måste man göra det. Måste!

Låten "You need a montage!" är en av filmens många höjdpunkter. Första gången jag hörde/såg den var den bara så jävla rätt och så jävla perfekt. Jag minns hur jag skrattade och grät så hårt att jag inte kunde andas. Det var ett fint ögonblick.


Fail

Skulle det inte vara kul om lärarna som rättar tentor skrev "fail" istället för "0" efter ett totalt misslyckat försök på en uppgift?

Det skulle i alla fall jag göra om jag någon gång rättade en tenta.

Om uppgift efter uppgift sen följer på samma sätt skulle jag trycka dit ett stort "Epic Fail" på försättsbladet dessutom.

Konstigheter som trampar mig på nerverna

Är det inte konstigt att Uppsala, staden som sägs ha fler cyklar än invånare, har färre plogbilar än ön Madagaskar?

Blir så jävla trött på att sladda runt i en decimeter snö varenda jävla dag.

Inte heller finns det någon ordentlig cyklebana mellan det mest studenttäta området och Pollax. Långa sträckor är det bilvägen eller den pinnsmala trottoaren som gäller. Och överallt är det mängder med snö.

Detta går mig inte bara på nerverna, det trampar mig på nerverna. Bestämt står det och stampar. Upp och ner. Och det gör ondare för varje gång.

RSS 2.0