Att vara fadder

Mottagningen av nya studenter till Uppsala är i full gång. Vi är nu inne på den fjärde dagen av den första veckan. Men det känns som det pågått längre än så, mycket längre. Kan vara för att vi gör så många roliga saker varje dag. För kul det är det, grymt kul.

Roligast av allt är nog att man plötsligt insett hur mycket man lärt sig på ett år. När vi lär nykomlingarna klassiska teknologsånger som man själv kan utantill. När vi visar dem runt i staden och skolan som nu är vårt hem. När vi som är faddrar, och sedan länge goda vänner, hittar på roliga lekar att leka med reccarna (de nya studenterna).

Men det är inte bara lek och fest att vara fadder, det är också ett stort ansvar. Det handlar om gruppdynamik. Det handlar om att ingen ska bli utanför. Det handlar om att den nya gruppen ska få en bra start på sina fem år tillsammans. Starten är väldigt viktig. Som tur är har vi här lite hjälp, precis som alla andra klasser, av en undercover student. En klasskamrat till oss som går på uppropet, mattelektionerna och allt annat som reccarna gör, för att sedan i hemlighet mata oss med information om gruppen. Jag ska inte avslöja för mycket, men denna gör ett helt fantastiskt jobb.

Sa jag förresten att det är väldigt roligt att vara fadder?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0