2009 - Några av årets bästa låtar

Spring Ricco av Florence Valentin
Varje sommar har sin låt, i år var det Spring Ricco. Väcker fina minnen från ett gäng sköna kvällar och även en helt grym spelning av Florence på Velvet.

Köpenhamn och överallt av Lars Winnerbäck
Lars Winnerbäcks nya skiva är bra, men ingen låt på skivan är lika bra som Köpenhamn och överallt, förutom Köpenhamn och överallt.

1901 av Phoenix
Ytterligare en fantastisk låt som förknippas med sommaren. Riffet andas pop och varma sommarkvällar.

Things Fall Apart av Built to Spill
De gamla indierockarna Built to Spill kommer aldrig vara lika bra som de var i slutet av nittiotalet. Nu, 10 år senare, har de dock så smått börjat hitta tillbaka med nya albumet There Is No Enemy.

Young Adult Friction av The Pains of Being Pure at Heart
TPoBPaH kom från ingenstans och släppte en debutplatta som varenda kritiker på planeten prisade. Shoegaze är inne igen, nu med en extra touch indiepop, lyssna bara på Young Adult Friction.

Resistance av Muse
En lång "pre-chorus" som tillslut exploderar i en mäktig refräng, det här är arenarock när den är som bäst. Ska helst upplevas live, men att bara dra på högtalarna på högsta volym funkar det också.

While You Wait For The Others av Grizzly Bear
Grizzly Bear består av fyra personer. Alla fyra kan sjunga. I slutet av While You Wait For The Others skapar de tillsammans musikhistoria utan att egentligen sjunga ett enda ord, det låter helt fantastiskt.

My Girls av Animal Collective
Merriweather Post Pavilion är ett album som garanterat kommer att ligga på mångas "årets album"-listor. Inte så konstigt då Merriweather Post Pavilion i allmänhet och My Girls i synnerhet är modern pop i dess renaste form.

Shake It Out av Manchester Orchestra
Manchester Orchestra när de är som bäst. Andy Hull tar i från hällarna och ackompanjeras av ett riff som det minst sagt är känsla i.

A Little Bit of Solidarity Goes a Long Way av And So I Watch You From Afar
Ta post-rockarna Explosions In The Sky och tryck i dem ett par uppåtdroger så får du irländarna And So I Watch You From Afar. A Little Bit of Solidarity är bara en av många stämmningsfulla låtar från deras självbetitlade debutalbum.

A Promise av Broken Records
Det är svårt att stå emot skottarna Broken Records när de sjunger om jordens sista dagar med skottsk accent och influenser från landets folkmusik. Albumet Until The Earth Begins to Part ska egentligen upplevas som en helhet men A Promise är en av de låtar som sticker ut mest.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0