Hur man äter en pizza

Pizzor kan ätas på många sätt. Från och med idag är jag däremot helt säker på att jag funnit det enda rätta sättet.

1. Köp en pizza, alternativt gör en själv.

2. Ta fram en kniv. Observera att gaffeln är totalt överflödig. Om du äter ute och blir serverad en gaffel ska du snällt gå och lämna tillbaks den.

3. Skär pizzan i 4-5 bitar beroende på pizzans storlek. Bitarna ska för bästa resultat vara lika stora och formade likt arean av en cirkelbåge, d.v.s en slice i folkmun.

4. Ta en bit och vik den från sida till sida. Du får alltså en cirkelbåge som är hälften så stor men dubbelt så tjock. Självklart viker du den så att du får fyllningen inuti och brödet utanpå, tvärtom vore minst sagt idiotiskt. Detta görs för att uppnå en så kallad "semi-calzone feeling".

5. När biten nu fått en "semi-calzone feeling" avnjutes den bäst i munnen. Dit förs den självfallet med händerna och inget annat. Tugga efter behag och när du känner att biten inte har något mer att erbjuda är det dags att svälja.

6. Upprepa steg 4-5 tills pizzan är slut.


Om du fram tills nu inte ätit din pizza på det här sättet så är det helt okej. Men skulle du nu fortsätta att äta på fel sätt så har jag inget mer att säga; förutom att du har fel, äter fel och är fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0